Sådan gik det dem …

De kom, de gennemførte og de fik deres drøm opfyldt!

Mød disse tre tidligere HF-elever, der alle senere kom ind på drømmestudiet!
Her fortæller de, hvorfor de valgte HF & VUC Nordsjælland, og hvordan de oplevede tiden på skolen. Og så giver de hver især tre gode grunde til at DU skal vælge HF & VUC Nordsjælland.

Navn: Agnes Schulz
Alder: 20 år
Uddannelse: Læser Ernæring og sundhed på professionshøjskolen Metropol
Tre gode grund til at vælge HF & VUC Nordsjælland:
1. Lærerne er gode til at tilpasse undervisningen til hver enkelt elevs behov.
2. De fysiske omgivelser er rigtig rare at være i. Lokalerne er lyse og skaber et godt miljø.
3. Stemning er tryg, der er plads til alle, og man føler ikke, at nogen ser negativt på en.

Jeg ville have muligheden for at uddanne mig videre

Agnes ville have en videregående uddannelse. Og hun syntes, det var unødvendigt at bruge tre år på gymnasiet, når hun kunne nøjes med to år på HF. Det ville jo give hende det samme: Muligheden for at læse videre.
Jeg vidste også, at gymnasiet ikke var mig, og at jeg nemmere ville kunne klare en HF, fordi der ikke er det samme fokus på karakterer i løbet af året, når man læser HF. Det giver et mindre pres, og det passede godt til mig, fortæller Agnes.
Valget faldt på HF på HF & VUC Nordsjælland efter en rundtur på gymnasier, der også kunne tilbyde HF.
- Jeg var ude at se nogle meget store gymnasier med rigtig mange mennesker. Men jeg syntes, at miljøet på HF & VUC Nordsjælland var mere hyggeligt, trygt og nært.
Agnes havde også være i den såkaldte brobygning, da hun gik i 10. klasse. Derfor havde hun inden starten på HF prøvet at få nogle undervisningstimer på HF & VUC Nordsjælland, og mødet med skolens lærere var afgørende for hendes valg.
- De var meget hjælpsomme og forstående, og det gav mig en tryg fornemmelse af stedet.
I sommeren 2016 fik Agens så huen på. En hue med lyseblåt bånd. Mens Agnes gik på skolen og havde biologi og idræt på B-niveau, spirrede drømmen om at blive kostvejleder frem. Og i dag er hun i gang med en tre et halvt år lang videregående uddannelse, der skal gøre drømmen til virkelighed.

Navn: Eimal Achmad
Alder: 29 år
Uddannelse: Kandidat i statskundskab fra Odense Universitet.
Eimals 3 gode grunde til at vælge HF & VUC Nordsjælland:
1. Her kan du hurtigt realisere dine drømme og sammensætte din uddannelse, så den passer til drømmene.
2. Her er ikke så meget druk, fest og ballade, fordi folk ved, hvad de vil.
3. Man bliver betragtet som voksen og bliver taget seriøst.

Her kunne jeg realisere mine drømme

Seks år efter Eimal færdiggjorde HF på HF & VUC Nordsjælland, er han nu universitetsuddannet, et skridt nærmere drømmejobbet og – stadig – taknemmelig for de to år på skolen. Og Eimal er ikke i tvivl: Underviserne, studiemiljøet og hans eget ønske om at nå sine drømme – har drevet ham frem.
Eimal kom til Danmark fra Afghanistan, da han var 17 år. Analfabet og ude af stand til at lave helt almindelig hovedregning. Han gik på sprogskolen, tog 10. klasse på HF & VUC Nordsjælland og søgte ind på HF.
- Jeg startede helt forfra, og jeg vidste, at hvis jeg skulle realisere mine drømme – så var det hér. Folk var meget imødekommende, og lærerne var i stand til at se mine svagheder, så de kunne hjælpe mig på vej, fortæller Eimal.
Han var 21 år, da han begyndte på HF – og den ældste i sin klasse. Og trods aldersforskellen opstod der et godt kammeratskab.
- Vi gik selvfølgelig i byen og spillede billard og computer sammen en gang i mellem – men i timerne var vi seriøse. Underviserne betragter dig som voksen, og så må man også opføre sig voksent. Jeg tror, at folk tager det mere seriøst der, end man gør på gymnasiet, siger Eimal.
Sammen med en af skolens vejledere fik Eimal sammensat en pakke af fag, der skulle føre ham videre i den retning, han drømte om. Og i dag taler han begejstret om både vejledere og lærere.
- Jeg var en stræber og en nørd, og skolen satte rammerne for, at jeg kunne udfolde mig. Jeg nød hver eneste dag, og jeg kommer stadig ind imellem på besøg og hilser på mine gamle lærere. Og jeg vil altid have skolen her med mig, siger han.
Efter afslutningen på universitetet, drømmer Eimal nu om at få et job som embedsmand og rådgive politikere.

Navn: Rie Linnea Lindgren-Olsen

Alder: 30 år

Uddannelse: Cand.mag i kunsthistorie

Ries tre gode grunde til at vælge HF på HF & VUC Nordsjælland:

1. Plads til forskellighed. Her er mange typer mennesker, forskellige livssituationer og mange måde at lære på.

2. Frihed til at strukturere din hverdag. Med en enkeltfags-HF kan man planlægge bedre, hvornår man vil læse, hvis man nu skal passe et job ved siden af.

3. Du er tvunget til at tage ansvar for egen læring, og det at jeg skulle bruge alt hvad jeg lærte, når jeg skulle til eksamen, motiverede mig til at give den gas i alle fag.

Jeg blev god til at gå til eksamen

Rie har altid drømt om at læse kunsthistorie. Og det kræver jo en gymnasial uddannelse. Men efter et par uddannelsesmæssige omveje, var hun pludselig blevet 22 år og lysten til at starte på gymnasiet som den eneste ”gamle” blandt helt unge, var væk. I stedet spirede HF-drømmen frem. For med en HF kunne hun få det stykke papir, hun havde brug for til at komme videre.

Papiret fik hun. Og i dag kan Rie kalde sig cand.mag. i kunsthistorie. At valget dengang faldt på HF, har hun aldrig fortrudt, for HF hjalp hende blandt andet til at klare sine eksamener på universitet godt.

Det at man på HF ikke har årskarakterer men er tvunget til at gå til så mange eksamener, gjorde at jeg blev trænet i at klare den slags situationer. På universitetet oplevede jeg, at jeg ikke var lige så angst for eksemanerne som mine medstuderende, der havde gået i gymnasiet, fortæller Rie.

- Når der ikke er fokus på årskarakterer, er der groft sagt heller ikke behov for at ”fedte for” underviserne, for studiet handler udelukkende om din egen præstation. Det afgørende er lysten og motivationen til lære.

Hun tænker tilbage på HF & VUC Nordsjælland som en tid på et selvstændigt studie.

- Der er selvfølgelig nogle afleveringer, man skal sørge for, men ellers er det dit eget ansvar at klare dig godt. Og jeg synes det er positivt, at man ikke bliver så kontrolleret, for det giver en mere fri måde at studere på.

I dag drømmer Rie om at bruge sin uddannelse i et job på et museum eller i en kunsthal.