Helsingør


Vælg HF hvis du vil have:

 • 1
  frihed til at vælge præcis den linje, du brænder for
 • 2
  samme faglige niveau som gymnasiet – blot på 2 år
 • 3
  mulighed for adgang til alle videregående uddannelser


På HF & VUC Nordsjælland ved vi, at du snart skal vælge ungdomsuddannelse. Og det kan godt være lidt af en jungle at hitte ud af, hvad man egentlig vil, og hvordan man opnår det.


Måske overvejer du en erhvervsskole, et gymnasie, om HF er lige så godt, om du skal tage en 10. klasse og hvad valget vil betyde, for det DU drømmer om?

Én af dine muligheder er HF på HF & VUC Nordsjælland – og her får du et hurtigt overblik over, hvad det vil sige at gennemføre en HF på HF & VUC Nordsjælland.


Hvad er HF?

HF er en 2-årig ungdomsuddannelse på samme faglige niveau som gymnasiet – men med mere fokus på, hvordan du helt konkret kan bruge, det du lærer til noget ”ude i virkeligheden”.


Hvilke videregående uddannelser giver en HF-eksamen adgang til?

En HF giver mulighed for adgang til alle videregående uddannelser – ligesom gymnasiet.


Hvilke fag får jeg?

Du får dansk, matematik, engelsk, kultur- og samfundsfag (samfundsfag, religion og historie), naturvidenskab (biologi, kemi og geografi). Derudover vælger du mellem idræt, billedkunst, mediefag og musik. Og mellem en række linjefag, fx psykologi og erhvervsøkonomi.


Hvordan kan jeg forme min egen HF-uddannelse?

Det kan du, når du på andet år af uddannelsen vælger den linje, du brænder allermest for.

På HF & VUC Nordsjælland i Helsingør tilbyder vi følgende linjer:

 • Medier & Samfund

  Linjefagene er: samfundsfag (B) og mediefag (B).
  Oplagt hvis du fx vil være: journalist, multimediedesigner eller tage en af de mange andre mellemlange videregående uddannelser.

 • Miljø & Mennesker

  Linjefagene er: biologi (B) og psykologi (C).
  Oplagt hvis du fx vil være: Lærer, sygeplejerske eller politibetjent.

 • Klar til uni!

  Linjefagene er: matematik (B), samfundsfag (B) og engelsk (A).
  Oplagt hvis du fx vil: videreuddanne dig inden for hvilket som helst fag på universitetet.

Derudover har du i løbet af uddannelsen mulighed for at komme i praktik.Hvordan er studiemiljøet på HF & VUC Nordsjælland?

På HF & VUC Nordsjælland mener vi, at det også skal være sjovt at læse HF. Derfor arrangerer vi både introtur og studietur med klassen – og fredagscafé, hvor du kan hygge dig med de andre elever.


Hvorfor skal jeg lige præcis vælge HF & VUC Nordsjælland?

Det skal du, fordi vi er et levende og rummeligt uddannelsessted med alle typer mennesker, og fordi vores undervisere er vant til at undervise på et højt fagligt niveau – uanset elevernes alder og baggrund. HF kan du tage på vores afdelinger i Hillerød og Helsingør.


Hvad nu hvis jeg er i tvivl, om HF er det rigtige for mig?

Så er du altid velkommen til at ringe og tage en snak med en af vores dygtige vejledere på 49 26 16 40. Du kan også besøge os, få en individuel samtale med en vejleder og prøve at deltage i undervisningen.